Er wordt steeds meer bekend gemaakt over het nieuwe vlaggenschip van Samsung de Galaxy S8. Nu zijn de geruchten dat een soort van digitale assistent de gebruiker ook gedurende het gebruik van apps gaat helpen om sneller zijn handelingen te verrichten. Eerder werden er al geruchten verspreidt over het scherm van de s8 die een 4k beeldresolutie zou moeten aankunnen. Iets wat voor virtual reality heel belangrijk is.

De ultieme smartphone

De geruchten komen omdat Samsung recent het bedrijf Viv Labs heeft overgenomen. Een bedrijf dat de moeder is van de Apple assisent Siri. Of de nieuwe assistent al direct bij de lancering te gebruiken is, is nog onbekend en misschien iets te vroeg. Maar met een update kan Samsung die makkelijk later nog installeren en introduceren. Zo op het oog lijkt deze Samsung smartphone een flinke vooruitgang op de voorgaande modellen zoals de s7 en s6. Het apparaat wordt mogelijk tegelijkertijd aangekondigd met een nieuwe Gear VR een halve virtual reality bril die je kunt compleet maakt met een Samsung S6 smartphone of hoger. Deze smartphones komen echter net tekort, wat de beleving minder maakt. De S8 zou met een 4k scherm een haarscherp 360 graden beeld moeten kunnen projecteren voor de gebruiker.

Gear VR

Wanneer komt Galaxy s8?

Naar verwachting en in lijn met de andere galaxy types zal de s8 naar verwachting begin 2017 ergens rond februari aangekondigd worden. Doorgaan betekent dat, dat deze smartphone een paar weken daarna in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Samsung en virtual reality

Het telecombedrijf zet al een aantal Jaren groot in op virtual reality met eigen brillen en smartphones die ermee kunnen interacteren. Ook werkt het samen met het grootste bedrijf op gebied van vr ofwel Oculus. Deze combinatie maken een machtige speler op in het vr landschap. De vraag is wanneer Apple zich in deze business en strijd gaat mengen. Vooralsnog lijkt Apple meer te zien in augmented Reality dan virtual reality.