Vandaag introduceerde Samsung de nieuwe virtual reality en mixed reality bril: HMD Odyssey een state of the art nieuwe vr-bril gemaakt door Samsung zelf en te koppelen met een pc waar Windows 10 op draait. Hieronder zie je een sfeer impressie.

Samsung HMD Odyssey

Wat kan de HMD Odyssey

Deze nieuwste vr bril van Samsung is ontworpen voor de beste mogelijke vr ervaring op dit moment. Het apparaat is voorzien van de zo geheten 6 DOF. Ofwel zes graden vrijheid, wat weer betekent dat beelden zo vloeiend mogelijk worden vertaald naar het beeldscherm. Het toestel zit comfortabel en stevig, iets wat bij vr erg belangrijk is bij langdurig gebruik. Het heeft daarnaast ook een Dual 3.5” AMOLED scherm en 60 – 72 range camera.

Controleer informatie

Het toestel wordt ook zoals de afbeeldingen suggereren geleverd met een controleer. Deze maakt het mogelijk te navigeren, spelen en browsen in de virtuele wereld. Deze werken op batterijen en zijn voorzien van een Gyrometer en Accelerometer.

HMD Odyssey sfeer

Wat is Mixed reality?

Mixed reality is een nieuwe vorm in de virtual reality en augmented reality wereld. Het maakt het mogelijk om niet alleen in een virtuele wereld te interactieren, maar ook in de wereld om je heen. Zoals je ziet op de foto. Zitten er ook lenzen  van deze vr bril naar buiten gericht in dit toestel. Hierdoor zou je ook een projectie kunnen weergeven in een omgeving die je voor je ziet. Zoals je huiskamer of game room. Je kunt dan bijvoorbeeld met aliens vechten die door je eigen huiskamer rennen. Of je kunt je keuken opnieuw inrichten met een toekomstige app van bijvoorbeeld Ikea. Je hoeft dan alleen maar de app te installeren en je kunt in je eigen keuken opnieuw gaan designer. De headset maakt dan namelijk een opname van de omgeving om je heen.

Waarom nu een eigen Samsung vr bril

Het is niet zo verwonderlijk dat electronica concern Samsung met een eigen vr bril komt. Eerder hebben ze er eentje ontworpen samen met Oculus. Deze Gear vr werkt in combinatie met een Samsung Galaxy smartphone van het type s6 of hoger. Deze klik je in de Gear VR, waarna je aan de slag kan in de virtuele wereld. De Geur VR is ook lange tijd geleverd bij de nieuwste toestellen van Samsung als cadeau. Er zijn al miljoenen van deze vr bril in omloop. Lang werd overigens al gespeculeerd over een Gear VR 2. Of dit plan van de baan is, is niet zeker. Wel is zeker dat Samsung haar keuze voor VR blijft steunen door met een nog luxere uitvoering te komen.