Nog even en de nieuwe versie van de Samsung Gear VR wordt geintroduceerd. Naar verwachting zal de Gear VR tegelijkertijd aangekondigd worden met de Galaxy Note 7. Dat zou meteen betekenen dat het apparaat daar ook compatible voor moet zijn. Verrassend want de Note series zijn een stuk groter dan de Galaxy S sersie zoals de S6 en s7 van Samsung. Het is dan ook te verwachten dat het apparaat met meerdere versies kan werken.

Verwachtte specs
Naar verwachting zal deze vr-bril zwart van kleur zijn zoals de afbeelding hieronder ook suggereert. Ook zal het voorzien zijn van een USB-C koppel aansluiting zodat het met de Samsung toestellen te koppelen is. Dit gebeurt nu ook al met de huidige Gear VR serie. Het grootste verschil zit hem in de manier van kijken. De kijkhoek van de nieuwe Gear VR zal 14 graden groter zijn en 110 graden bestrijken. Daar waar de huidige Gear VR een kijkhoek heeft van 96 graden. Eerder werd al bekend dat de nieuwe smartphone modellen van Samsung zoals de S8 voorzien zullen worden van een 4k amoled scherm. Dat is voor virtual reality belangrijk omdat dit de resolutie en ervaring enorm zullen vesterken. Nu kan een video met de hoogste resolutie nog korrelig overkomen, maar dat zal straks verleden tijd zijn. Overigens is de scherpte van een app, vr games of video ook afhankelijk van de app zelf. Als een video niet in HD kwaliteit opgenomen is, zul je nog steeds problemen hebben met de scherpte ookal is het een 4k scherm.

Nieuwe Samsung Gear VRMaar wat kost ie?
De Gear VR die nu te koop is, kun je kopen voor zo’n 100 euro en naar verwachting zal de nieuwe Gear VR prijs daar niet ver vanaf zitten. Samsung wil namelijk virtual reality breed beschikbaar maken en waarschijnlijk ook in deze app stores marktleider worden. Ook kunnen de Gear VR toestellen alleen gebruikt worden in combinatie met Samsung Smartphones, wat ook de loyaliteit aan Samsung verder verbindt. Als je een Gear VR hebt, wissel je minder snel van toestel, want dan kun je je vr bril niet meer gebruiken.