Ook Netflix lijkt de weg naar virtual reality vaker te vinden. Het bedrijf heeft al een app in de Oculus store, waarmee films en series op een bioscoop scherm bekeken kunnen worden via een virtual reality bril zoals de Oculus Rift. Maar recent heeft het bedrijf ook bekend gemaakt een virtual reality videotheek te lanceren. Hierin kun je uit het assortiment van Netflix kiezen en als het ware door een ouderwetse videotheek navigeren. Om films of series te kiezen, maar je dan weer gebruik van een navigatie tools zoals de Oculus Touch of een andere controler. Wil je een video starten, pak dan de virtuele doos en gooi die naar een scherm voor je. De film start dan in 2d.

House of cards via Netflix
De nieuwe videotheek is op dit moment alleen nog te gebruiken met de HTC Vive, maar de verwachting is dat ook andere VR brillen snel toegang krijgen. Zo wordt het nieuwe seizoen van House of Cards net weer wat spannender om te ervaren.

De toekomst ligt in virtual reality
De huidige ontwikkelingen bij Netflix, maar ook andere bedrijven geven aan dat de toekomst van vr groot is en enorm groeit. Vooral nu de consument steeds makkelijker aan een vr bril kan komen. Meer weten over virtual reality of vr brillen, kijk verder op deze website.

 

Netflix