De NBA gaat voortaan wedstrijden in virtual reality uitzenden. Dit in navolging, van voetbal, formule1 en tennis. Hiermee maakt VR ook in de basketbal wereld zijn intreden. Naar verwachting zal VR in de toekomst een veel groter publiek trekken en de kijker nog meer entertainenen. Je kunt met een virtual reality bril immers een wedstrijd beleven alsof je zelf in het stadion zit, of misschien wel naast de coach.

NBA in virtual reality

Virtuele hotdogs zijn nog niet beschikbaar, die zul je zelf moeten maken als je NBA op de bank gaat kijken, maar wellicht wordt dit in de toekomst ook mogelijk de kijkbeleving optimaal te maken. Het gehele kijkschema voor vr wordt later deze maand bekend gemaakt door de NBA league, naar verwachting zal er wel geld gevraagd worden voor deze kijkervaring.

Kijk hieronder een voorproefje van NBA in 360 graden. NBA speler Dwight Howard van de Houston Rockets, laat in 360 graden zijn club, kleedkamer, loopgang en inspeel court zien.

NBA kijken met vr-bril

Wil je basketbal kijken in virtual reality? Dan heb je een virtual reality bril nodig, zoals de Oculus Rift, Samsung Gear VR of Google Cardboard. De laatste twee werken samen met je smartphone en kunnen daardoor draadloos gekeken worden. De Oculus Rift, moet worden gekoppeld met een krachtige PC, maar deze geeft wel het de beste beeld en geluidskwaliteit van de drie vr-brillen. Meer weten? Kijk dan verder op deze website over virtual reality, de producten van Oculus en vr-videos.