Hier bij Oculus World houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vr. Nu valt het ons op dat op het fundraiser platform Kickstarter steeds vaker vr initiatieve aangeboden worden.

Kickstarter vr initiatieven

Vele mensen werken aan de techniek van virutal reality, omdat de techniek enorme toepassingen heeft voor het dagelijks leven, gaming en films bekijken. Maar zoals velen ook weten, staat vr nog in de kinderschoenen. Het is dan ook belangrijk dat ontwikkelaars hulp krijgen, in advies of financiele middelen en dat kan eenvoudig met een kickstarter account. Zo kun je eenvoudig andere helpen me hun ontwikkeling. Zodat we straks met zijn alle van nieuwe technieken kunnen genieten.

Virtual Reality Terrain simulator

Studenten van de universiteit van Maine hebben zo’n revolutionair idee. Het plan is simpel, met de huidige technieken in virtual reality kunnen we nu, bewegen, kijken, luisteren en zelfs ruiken. Maar onze omgeving beweegt nog niet met ons mee. Maar dat gaat veranderen als het aan deze studenten ligt, want zij werken aan een connectie tussen de virtual reality bril en de ondergrond waar je staat. Zodat je verschillende tereinen als sneeuw, modder, zand en rotsen kunt nabootsen. Dat maakt virtual reality nog intenser.

Bekijk en doneer en help dit kickstarter initiatief

Vr terrain

Het doel is om 1.500 dollar op te halen om een vloer te maken die reactief is, wat betekent dat deze kan koppelen met een vr bril en het effect kan geven dat je werkelijk in een andere wereld beweegt. Kijk voor meer informatie op de kickstarterpagina van het Vemi Team 3 van de universiteit van Maine.

Mogelijkheden van Terrain simulation

Een reeds bestaande manier om te bewegen in virtual reality is met de Virtuix Omni een soort van 360 loopband waarmee je zonder je plaats te verlaten kan lopen in de viruele wereld. De ontdekkingen van het team, kunnen daar mogelijk een enorme revolutie doen laten plaatsvinden.

Virtuix Omni