Dit keer geen nieuws over Oculus, maar vandaag heeft Apple onder leiding van de CEO Tim Cook eindelijk de lang verwachtte iPhone X gepresenteerd. Een superdeluxe smartphone met echt alles erop en eraan.

iPhone X

Deze nieuwe telefoon is voorzien van alle gemakken. Zoals een OLED scherm wat normaal niet voorkomt bij iPhones. Deze zorg voor nog beter contract bij het kijken van videos en maken van fotos. Ook lijkt het apparaat waterdicht te zijn, in vedergeval gebaseerd op de fotos tijdens de presentatie. Het zal gebruik maken van een 12 megapixel camera aan de voorzijde en de achterzijde. Ook zijn er speciale features toegevoegd aan de camera op de achterzijde, die het mogelijk maken om 3d opnames te maken. Dit komt van pas bij het gebruik van Augmented Reality iets waar Apple al een aantal jaren op inzet en nu waarschijnlijk een sterke doorbraak gaat zien. Dit is overigens ook goed nieuws voor virtual reality iets waar Samsung heel erg op inzet met de Gear VR. De iPhone X krijgt overigens ook een feature dat heet Face ID een manier om het gezicht van de gebruiker te herkennen en hiermee te betalen en de telefoon te unlocken. Hiermee is Apple het eerste bedrijf in de wereld die deze techniek toepast.

iPhone x waterdicht

Zo ziet de iPhone X eruit

De iPhone X is bijna randloos en heeft gehard glas dat voor stevigheid moet zorgen. Ook is de zijkant gemaakt van roestvrij staal. Dit maakt hem toch wat steviger dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 Edge. Die nogal breekbaar is. Het is een platte telefoon die makkelijk en lekker in de hand ligt en niet al te veel weegt. Het voelt misschien licht, maar het is zeker een zwaargewicht in het smartphone segment.

iPhone x

Beschikbaarheid

De Smartphone zal snel in Amerika beschikbaar zijn en ook Tele 2 en KPN maken in Nederland vandaag al reclame voor deze iPhone. De pre order start pas op 27 oktober en de levering zal ergens begin november plaats vinden. De verwachting is daarom dat het nog wel even duurt voor we de eerste zien in Nederland. Maar daarna zal het snel gaan. Wil je er eentje, dan moet je wel diep in de buidel tasten want goedkoop zijn ze niet. De versie met 64GB kost 1,159 euro en de 256GB versie 1.329 euro.  Maar dan heb je wel als 1 van de eerste de aller krachtigste en mooiste iPhones sinds jaren.  Wil je meer weten over deze telefoon kijk dan verder op deze website.

Augmented reality met iPhone X

De camera op de achterzijde is geschikt gemaakt voor gebruik met augmented reality. Dit is de wereld die je ziet als je een er een filter overheen legt. Het spel Pokemon Go legt dat het beste uit. Je loopt gewoon rond en richt je smartphone (maar dit kan inmiddels ook met een AR bril) in het rond. Op je telefoon wordt dan een animatie getoond. De iPhone X moet hier dus revolutionair op inspelen. Hoe is nog niet helemaal bekend en zal later bekend worden. Het lijkt erop dat Apple haar belofte om AR groot te maken volledig zal waarmaken.