Bewegen in virtual reality, dat is waar het naartoe gaat. Kunnen interacteren met de virtuele wereld en meer. Het komt steeds dichterbij zeker na de laatste update van Oculus voor de Oculus Rift en Gear VR. Met controlers als de Oculus Touch kun je nu al schieten, bewegen en navigeren in virtual reality games. Het werkt nu echter nog vanuit de voortgaande beweging die je niet zelf in de hand hebt. Als voorbeeld vlieg je door de virtuele wereld in de game Eagle Flight. Maar je maakt een continue voortgaande beweging. Je kunt niet stoppen en een andere richting kiezen. Nu is dat voor een vlieggame minder belangrijk, maar andere games en videos zouden hierdoor een stuk interessanter worden.

Interacteren toegepast bij games
Als je nog beter kunt bewegen en navigeren in de viruele wereld, zou je zelfs een PC games als Grand Theft Auto kunnen spelen zoals je die op de PC of spelcomputer speelt. Jij bepaalt waar je heen gaat en hoe je loopt. Ook zou je kunnen denken aan een game, waarbij je letterlijk door je eigen woonkamer loopt en daar puzzels oplost. De virtual reality brillen hebben namelijk ook een camera aan de voorzijde, waardoor je de echte wereld nog steeds kunt zien. Vanuit dit persepectief kun je bijvoorbeeld een virtueel filter toepassen, dat gebeurt nu bijvoorbeeld ook bij de Augemented Reality game PokemonGo. Maar dan nu in virtual reality.

Interacteren bij 360 graden video
Als je een video/serie/film met een game combineert krijg je een heel nieuw fenomeen. Zie het als een interactieve video/film waarbij jij meespeelt in de scene. Denk aan een CSI aflevering waarbij jij bij de crime scene meehelpt om de aanwijzingen te vinden en dader te indentificeren. Dat maakt tv kijken en series volgen veel leuker, leerzamer en spannender. Of loop zij aan zij met Leonardo DiCaprio over het dek van de Titanic in deze klassieker. De toekomst van tv en video kijken staat voor een revolutie en die heet virtual reality. Nu al 360 graden videos bekijken? Kijk dan verder op deze website.