Dat HTC sterk is in virtual reality dat wisten we al, want de HTC Vive wordt gezien als 1 van de beste vr brillen op de markt. Vandaag kondigde het bedrijf echter de HTC Vive Focus Plus aan. Een vr bril ontworpen voor de zakelijke gebruiker en gemaakt voor draagcomfort, vrij bewegen en unieke ervaringen.

Wat maakt deze bril anders?

De HTC Vive Focus Plus is uniek op dit moment, het maakt gebruik van 6DoF ofwel 6 graden vrijheid. Het systeem is daarmee veel sneller, fijner en makkelijker in gebruik. Ook zou het ontwikkelen voor dit apparaat veel makkelijker zijn dan bij voorgaande modellen. Het bedrijf wil een doorbraak van virtual reality forceren en ziet de zakelijke markt als zeer interessant. Het is dan ook geen game bril geworden, maar er zullen voornamelijk zakelijke communicatie en informatie apps voor gemaakt worden.

HTC vive Focus Plus

HTC Infinity

Zoals Oculus een eigen appstore heeft, zo heeft HTC die ook en deze heet Infinity. Een systeem waar diverse apps makkelijk te vinden en gebruiken zijn. Denk aan games, videos, apps en andere mogelijkheden.

Overige features

De bril maakt gebruik van een 3K AMOLED-scherm en heeft een super high-end processor. Daarmee is het geschikt om voor de zakelijke markt echte omgevingen na te simuleren en hiermee traingen een andere dimensie te geven. Denk aan een brandweer die moet leren de juiste keuzes te maken in een noodsituatie of een chirurg die moet ervaren wat er kan gebeuren tijdens operaties. Hoe echter, hoe leerzamer. Want leren doen we door fouten te maken en gelukkig kunnen we in de virtuele wereld zoveel fouten maken als we zelfs willen. Net zolang tot we de technieken onder de knie hebben. De Vive bril wordt binnenkort op de markt verwacht.