Onze kleine vriend Henry de virtual reality egel die met je lijkt te interacteren wint een Emmy-award. Oculus heeft dit jaar de video Henry gelanceerd een Egeltje dat in virtual reality met de vr kijker interacteert. Althans dat lijkt. Bekijk hieronder de video:

Henry vr

De egel Henry is gemaakt om virtual reality tot leven te brengen en je het gevoel te geven dat je kunt praten, spelen en interacteren met virtuele wezens. Oculus geeft hiermee aan wat er allemaal mogelijk gaat zijn in virtual reality. Met Henry maken ze een revolutionaire stap naar artificial intelligence ofwel een zelfdekende en meespelende virtuele egel. Het beestje kijk je namelijk recht in je ogen aan en geeft door het storyboard de illusie dat je met hem zijn verjaardag aan het vieren bent. Het geeft een nieuwe dimensie aan virtual reality die video en games toch al dichterbij laat komen.

Emmy award

Henry is hiermee de eerste virtual reality acteur die in de prijzen valt. Gemaakt door het team van Oculus om aan te tonen waar de wereld van vr naartoe gaat. Het is overigens niet de eerste vr film die in de prijzen valt, dat was Sleepy Hollow de interactive vr film.

Maak kennis met Henry

Henry is te bekijken en ontmoeten met een virtual reality bril. Bijvoorbeeld de Oculus Rift. Een virtual reality bril van Oculus. Met deze vr bril kun je virtual reality videos bekijken en vr games spelen. Kijk je voor het eerst, dan zul je verbaasd zijn over het feit dat je 100% ondergedompeld wordt in een virtuele wereld en dat de wereld om je heen ook om jou heen kan bewegen. Jij kunt zelf kijken waar je wilt, maar de virtuele wereld lijkt ook te weten waar jij bent. Henry kijk je maar al te graag in je ogen aan in deze vr video.