Het gerucht gaat dat Google haar internetbrowser Chrome gaat updaten en extra mogelijkheden gaat geven zoals kijken in virtual reality. Nu heeft de chrome browser al een functionaliteit om videos in 360 graden te bekijken iets wat andere browsers nog niet aanbieden.

Google timmert aan vr weg
De Google Carboard was natuurlijk al een eerste teken dat Google virtual reality omarmt en begrijpt. De Cardboard is een goedkope kartonnen omhulsel, waarmee je van je mobiele telefoon een virtual reality bril kan maken. Wanneer je een Cardboard koopt, koop je eigenlijk een vr bril bouwpakket. Wanneer je deze in elkaar hebt gezet, kun je een smartphone in het pakketjes schuiven met het scherm naar binnen. Daar kun je dan weer een app draaien en voila je vr bril is compleet. Eerder melde we al dat Google waarschijnlijk zelf ook een vr bril wil maken en verkopen. Voordeel van deze ontwikkeling is dat het voor Google makkelijk te kopieren is naar Android, waarmee het meteen de grootste mobiele markt ook vr geschikt kan maken. Naast Google heeft ook Samsung een eigen browser voor virtual reality, deze is echter nog niet heel eenvoudig in gebruik.

Toekomst van het internet met vr
Waar het naartoe gaat is moelijk te voorspellen, maar experts geven virtual reality een hele grote kans the next big thing te gaan worden. Denk aan de revolutie van de computer of smartphone. De mogelijkheden zijn eindeloos en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Wellicht bekijken we in de toekomst websites niet meer via de pc, maar via de virtual reality bril en moeten websites anders gebouwd worden om er als een fysieke wereld doorheen te kunnen lopen. Comfort en hoge resolutie zijn de sleutelwoorden. Het is wachten tot virtual reality mainstream wordt.