Technologiebedrijf Samsung lijkt met een eigen stand alone vr bril te komen. Dat bericht komt steeds vaker onze kant op. Veel details zijn nog niet bekend, maar dat Samsung vr een grote toekomst toedicht is wel duidelijk. Ze zijn namelijk al sinds 2014 in de vr markt gestapt door samen met Oculus de Gear VR te ontwikkelen een halve vr bril, die je compleet maakt met een Samsung smartphone.

Lees verder onder de afbeelding

Gear vr van Samsung

Waarom een eigen vr bril?

Een eigen bril betekent meer mogelijkheden, vrijheid en omzet. Samsung is machtig genoeg om de markt aan te vallen met eigen producten, Sony doet dat ook al met de Playstation VR en grote concurrent Apple gaat de AR markt op met waarschijnlijk op korte termijn ook een eigen oplossing. Maar een ander enorm voordeel kan zijn, dat Samsung juist wel de middelen in huis heeft om een hoge kwaliteit draadloze vr bril te maken. Tot nu toe zijn de beste brillen gedraad en aangesloten op krachtige pc’s. Denk aan de Oculus Rift en Vive van HTC.

Bekijk hier de vergelijking van de meest populaire vr brillen van dit moment.

Toekomst van virtual reality

Op dit moment is het heel spannend op de vr markt, bedrijven lijken de kat uit de boom te kijken en ontwikkelingen lijken wat langzamer te gaan als eerder dit jaar. Of vr mainstream wordt is nu de vraag. Daarvoor moeten grote partijen hun geloof blijven uitspreken. Wat we wel weten is dat Samsung een markt kan maken of kraken. De mobiele telefoon markt is natuurlijk mede door Samsung enorm groot geworden. Dat kunnen ze dus ook voor vr gaan doen. Maar ze kunnen het niet alleen.

Meer weten over virtual reality? Kijk dan verder op deze website voor informatie over vr games, vr videos en tips. Want met vr beleef je meer.