Nog even en de Samsung Gear 360 een camera die in 360 graden kan opnemen komt naar Nederland. Op 10 juni wordt kun je hem kopen. Met deze 360 graden camera kun je eigen virtual reality videos opnemen.

Wat zijn de specs?
De Gear 360 is zoals de naam al suggereert lid van de Samsung Gear collectie. De Gear VR een virtual reality bril is reeds te koop en werd zelfs bij de pre-order van de S7 cadeau gedaan. Maar daarmee kon je nog niet eigen content maken in virtual reality. Met de Gear 360 kan dat wel. De Gear 360 heeft zo genoemde fisheye-lenzen met 15MP sensor. Hiermee kunnen ze de opname kwalilteit van 3840*1920 en 30 megapixel fotos benaderen. En net zoals bij de Galaxy S7 smartphone toestellen beloofd wordt door Samsung is de camera ook goed te gebruiken bij slecht licht.

Samsung Gear 360 van de bovenkant

Wat kan de Gear 360

Met een Gear 360 kun je eenvoudig en snel videos in 360 graden maken en delen, denk aan Facebook en Youtube. Ook kun je ervaringen eenvoudig opslaan en doorsturen met je mobiele telefoon.

Wat gaat ie kosten?
De eerste indicatie die door Samsung is afgegeven is een prijs rond € 349,00. Dat maakt de Gear 360 duur, maar het is nog steeds een uniek apparaat. Zo zijn er nog niet veel cameras die beschikbaar zijn en deze kwaliteit kunnen aanraken. De Gear 360 is het makkelijkste te gebruiken in combinatie met andere smartphone apparatuur zoals de Galaxy serie telefoons en Gear VR vritual reality bril.

Meer weten over Virtual reality of vr brillen, kijk dan verder op deze website. Oculus World brengt je het laatste nieuws over Oculus en virtual reality toepassingen. Oculus werkt nauw samen met Samsung voor de beste vr ervaringen.