Live Formule 1 races volgen kan binnenkort ook in Virtual Reality. Je moet dan denken aan 360 graden camera’s die geplaatst worden in de paddock en op de formule 1 auto. Nu al is het mogelijk om via Ziggo formule 1 vanuit verschillende kanalen te bekijken, zoals on board, paddock, live race verslag en op strategische locaties. Dit alles wordt veel eenvoudigers en interactiever, wanneer jij de kijker de controle krijgt en helemaal 360 graden kunt kijken. Dat kan straks via je tv, maar zeker ook via je virtual reality bril. Straks ga je samen met Max Verstappen over de finish als hij voor het eerst zijn wereldtitel binnensleept. Virtual reality maakt kijken nog intensiever en laat je dingen ervaren die je nooit eerder hebt gezien en beleefd.

Maar hoe ziet het er dan uit?
Dat kunnen we je wel vertellen, maar eigenlijk veel beter laten zien. In onderstaande video zie je al een opgenomen ronde in een formule 1 auto. De 360 graden camera is gemonteerd net boven de coureur en geeft je het gevoel alsof je aan boord zit. 360 graden krijgen en ervaren hoe het is om in dit race monster van Red Bull rond te crossen.

De voordelen en mogelijkheden van virtual reality worden steeds bekender en de toepassingen groter. Wil je meer weten over virtual reality en vr brillen zoals Oculus Rift. Kijk dan verder op deze website voor meer informatie en tips.