Eindelijk is het dan zover, ook Google gaat zich nu serieus in de vr oorlog mengen. En dan doen ze met de nieuwe Google Daydream vr-bril. Met deze bril kun je in combinatie met een smartphone een virtual reality bril maken. Net als met de Samsung Gear VR.

Google Daydream vr

Deze vr bril gemaakt van stof voelt licht als je hem op hebt en wordt voor een super scherpe prijs in de markt gezet. Namelijk rond de € 80,00. Dat maakt het een veel eenvoudiger instap model dan de Oculus Rift of HTC Vive. Om deze vr-bril in combinatie met je smartphone te gebruiken heb je wel software nodig. Waarschijnlijk zal je die binnenkort ook kunnen downloaden in de Google Play Store of via een bepaalde url die je krijgt bij deze vr-bril. Het is niet zo dat deze vr-bril met elke smartphone overweg kan. Dat heeft namelijk met de schermresolutie te maken. De toestellen Samsung S6 en hoger, iPhone 4s en Huwai P8 zullen geschikt zijn overige smartphones worden niet aangeraden.

Wanneer is Daydream beschikbaar

De verwachting is dat Google het apparaat voor de feestdagen wil uitbrengen zo rond eind november. Wel is bekend dat het toestel in verschillende kleuren verkrijgbaar zal zijn namelijk Crimson rood, Snow white en Slate zwart.

Wat kun je met de Daydream vr-bril?

Met deze vr-bril krijg je toegang tot de apps van google, youtube en vele andere. Zo kun je vr games gaan spelen of 360 graden videos en films bekijken. Je kunt dan met deze vr-bril op rond je heen kijken, want de wereld om je heen zal lijken alsof de echte wereld. Daarom is ook een krachtige smartphone nodig, om de beeldkwaliteit scherp te houden en een goede batterij. Omdat je anders maar kort met je smartphone kan bellen die dag. Vr slurpt namelijk vaak veel batterijkkracht. Toestellen als de Samsung S7 en de aangekondigde S8 worden hiervan speciaal voorzien.

Daydream vr