Met je Samsung Gear VR virtual reality bril kun je gebruik maken van Oculus Home. De app store voor virtual reality apps van Oculus. Daarmee heb je meteen de beschikking tot de nieuwste en veel leuke apps. Er zijn echter mee vr app stores beschikbaar. Zoals die van Android (Google), het probleem is dat deze gemaakt zijn voor de Google Cardboard en dus lastig te bereiken voor mensen met een Gear VR. Nou ja tot nu dan, want er is een fx

Carboard apps gebruiken op je Gear VR

Het bedrijf Hecorat heeft een fix gemaakt, waardoor je Cardboard apps kunt bereiken via je Samsung Gear VR. Dat werkt zo:

Download de app van Hecorat, dat kost je € 0,99 cent en daarmee krijg je toegang tot de Cardboard app store en kun je dus Cardboard virtual reality apps afspelen via je smartphone en op je Gear vr. Werkt het niet, geen probleem je krijgt een wee de tijd om het te proberen. Niet goed, dan krijg je je geld terug.

Download hier de app

Hoe werkt een Samsung Gear VR?

De Samsung Gear VR is een virtual reality bril die als scherm gebruik maakt van je smartphone. Met een Samsung Galaxy S6, S7 en S7 edge. Kun je van je Gear VR een virtual reality bril maken en daarmee vr games en virtual reality videos afspelen. Dit doe je door je smartphone in de Gear VR te klikken. Zoals te zien in onderstaand plaatje. Je klikt je smartphone met het beeldscherm naar binnen in het apparaat en maakt van je smartphone hierdoor je virtual reality beeldscherm. Aan de zijkant van de Gear vr kun je navigeren, klikken en bewegen in de virtuele wereld.

 

Samsung gear VR