De langverwachte Samsung Galaxy S8 komt eraan en hij is goed. Deze revolutionaire smartphone heeft bijna geen randen meer en nog meer scherm voor optimaal telefoon plezier. Ooit gehoord van infinity pools? Deze telefoon heeft infinitie randen.

Dit is de Galaxy S8

Met dit nieuwe vlaggenschip heeft Samsung een krachtig wapen in de stijd om de consument. Een sterke, krachtige smartphone met een 12 mp camera aan de achterkant, die ook snachts goed functioneert en 8 mp aan de voorkant kun je altijd en overal goede fotos, videos en selfies maken.

4k scherm voor Virtual Reality

Om de volgende fase van virtual reality optimaal te volgen en beleven is een super scherp scherm nodig. De S8 heeft zoals wij al eerder aankondigden een 4k scherm, wat betekent dat er een haarscherp beeld geprojecteerd kan worden. Vooral in combinatie met een Gear VR, krijg je dan een nog sterkere en betere ervaring in virtual reality. De Gear VR is een halve virtual reality bril van Samsung, gemaakt samen met het bedrijf Oculus. Ookwel bekend van de Oculus Rift, die in combinatie met een Samsung smartphone S6 of hoger een volwaardige en draadloze virtual reality bril maakt.

Samsung Galaxy S8

Uitstekende prestaties zelfs in de regen

Een smartphone die uitstekend presteert, zelfs als deze nat wordt. Net als de S7 is de S8 water en stofdicht. Zodat de binnenkant veilig en droog blijft. Het is daarnaast voorzien van een 10NM processor die volgens Samsung zelf de batterijduur verbeterd ten opzichten van de voorgaande modellen. Douchen met de S8 wordt niet aanbevolen, maar zou wel goed moeten gaan. In de regen kun je dus gewoon door gaan met bellen en internetten, al wordt dat niet altijd even prettig bevonden. Ook aan geheugen geen gebrek, standaard verkrijgbaar met verschillende geheugen capaciteit en is dit niet genoeg dan kun je deze uitbeiden met 256GB via een extra geheugen chip.

Sneller opladen

De s7 had al een nieuwe manier van opladen, waarmee de telefoon van nul tot vol in 1,5 uur opgeladen kon worden. Nu beloofd Samsung dat de S8 dat nog een stapje sneller kan doen. Hoe snel is nog niet duidelijk, maar een korte oplaadtijd zal veel potentiele kopers wel goed in de oren klinken. Ook lijkt de telefoon weer langer met de batterij te kunnen doen, iets wat ook wel moet met een 4k scherm.