In 2016 zijn Samsung en Oculus samen begonnen met het aanbieden van de Gear VR een virtual reality bril, waarmee de wereld van 360 graden te bekijken is met behulp van de Gear VR en een Samsung smartphone zoals

Naar verwachting zullen ook nieuwere modellen geschikt zijn voor de Gear VR. Samsung heeft ook een 360 graden camera genaamd de Samsung Gear 360. Gemaakt om 360 graden videos mee op te nemen en .sinds dit jaar een eigen complete mixed vr bril genaamd de HMD Odyssey.

Alles over Gear 360 camera
Alles over de HMD Odyssey

virtual reality volgens Samsung

Zo werkt de Gear VR

Gebruik maken van de Gear VR met een Samsung Galaxy S7 Edge is heel eenvoudig. Zoals in de foto hieronder te zien is, kun je het onderste deel van je telefoon. Daar waar je ook je oplader in steekt koppelen met de Gear VR, daarna klik je de Samsung Galaxy S7 vast door hem ook aan de nadere kant tegen de Gear VR te duwen. Let op dat het beeldscherm van de telefoon naar binnen wijst, je moet immers op dit scherm kijken.

Gebruik van Gear VR Samsung

Bediening van de Gear VR

De Gear VR van Samsung bedien je door aan de zijkant, daar waar je het plusje ziet aan te raken. Schuif je met je vinger naar voren dan navigeer je ook naar voren. Schuif je van boven naar beneden dan ga je ook van boven naar beneden. Raak je het middelste puntje voorzichtig aan dan bevestig je keuzes. Om terug te gaan zit er bovenop een back knopje. Dat heb je nodig als je online gaat surfen.

Zijkant Samsung Gear VR

Wat kun je met de Gear VR

Als je de Gear VR met bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S6 start, dan download je meteen Oculus Home de begin omgeving van Oculus en Samsung. Hier kun je meteen spelletjes downloaden en spelen of vr video’s afspelen. Ook kun je de video’s van je telefoon afspelen alsof je in een bioscoop zit. Je waant je werkelijk in een wereld van 360 graden, want waar je ook kijkt de wereld om je heen reageert alsof je er werkelijk bent, of je nu onder water zit, op een buitenaardse planeet of meevliegt met een F16, jij bepaalt wat je ziet, door het draaien van je hoofd en de keuzes die je met het apparaat maakt. Speel je een spel dan kun je met de zijkant bediening springen, rennen of bukken. Zoals bijvoorbeeld bij het gratis en populaire spel Tempel Run. Je kunt ook lekker relaxed gaan vissen en je hengel uitgooien. Of een eigen wereld bouwen met MindCraft. De mogelijkheden zijn eindeloos en naar verwachting zal er nog fors geïnvesteerd worden in deze techniek, door tal van bedrijven en filmmaatschappijen. Het wordt de nieuwe manier van kijken, of nee beleven van een film. Denk je eens in dat je naast James Bond staat als hij binnenkomt in het casino van Monte Carlo of dat je achtervolgt wordt door een T-rex in Jurrasic Park. Het kijken van een film wordt een beleving en dat zal de spanning en sensatie alleen maar ten goede komen.

Scherpstellen van de Gear VR

Iedereen heeft andere ogen en andere sterkte van de ogen. De Gear VR is eenvoudig op jou meest comfortabele sterkte te stellen door met het wieltje aan de bovenkant te draaien, totdat deze op de voor jou zo comfortabel mogelijke scherpte staat. De Gear VR is ook met een bril te gebruiken, maar dat is wel minder comfortabel in het dragen. Je kunt dus beter een bril afdoen, want het apparaat kan zich aanpassen aan jouw ogen.

Meer weten kijk dan op de website van Samsung.