Vr bril apps

Apps via virtual reality zijn leuk, leerzaam en lijken levensecht.

Het is alsof je in een totaal andere wereld stapt. Van een monster dat je achterna zit, of een race auto waar je in zit. Kijk links en je ziet je tegenstanders, kijk rechts en je ziet de betonnenmuur van het circuit dichterbij komen. Het is niet meer een spel spelen, maar een spel ervaren.

Oculus World selecteert voor jou de beste games betaald en onbetaald zodat jij de beste keuzes kunt maken. Bekijk hieronder de categorieen van games die je via de Oculus App store kunt downloaden.

Games
Social VR
Nuttige apps
Belevings apps
Films en video bekijken

De beschikbare apps voor de Oculus en virtual reality brillen worden explosief bijgevuld en ook de techniek ontwikkeld zich razendsnel. Zo worden apps steeds efficienter, scherper en stabieler en interactiever. Om bepaalde apps goed te kunnen gebruiken is soms extra apparatuur nodig zoals bijvoorbeeld de Oculus Touch een apparaat dat communiceert met de Oculus Rift en waarmee spelletjes gespeeld kunnen worden. De Oculus Touch houd je namelijk in je handen waarmee je kunt slaan, navigereren of bewegen in de spelletjes en virtuele omgevingen. Zorg er wel voor dat je voldoende ruimte om je heen hebt en ga niet lopen als je de vr bril op hebt, dit kan vervelende blessures of verwondingen veroorzaken. De apps zullen je ook niet instrueren om te lopen, maar stil te staan of te zitten. Daar zijn de games en apps ook op gemaakt. Wordt je duizelig of misselijk, doe dan meteen de vr bril af en laat je lichaam tot rust komen. Het is ook niet raadzaam om een vr bril te gebruiken tijdens een zwangerschap of door mensen met hart klachten. Het is namelijk mogelijk dat je zo opgaat in de wereld dat je schrikt of iets meemaakt wat voor jou eng is. Raadpleeg bij blijvend ongemak altijd een arts.